duminică, 25 noiembrie 2012

Orice e posibil daca iti doresti cu adevarat

O sa zici ca sunt un baiat atata de sensibil ca am ales titlu asta,poate ai putina dreptate,dar e foarte adevarat
Nu cred ca mai e o noutate,cel putin pentru tine,care citesti blogul asta,ca am castigat etapa Barista din cadrul competitiei Barmaniada si unul dintre motive e ca am plecat de acasa cu mentalitatea asta,eram atata de increzator ca pot sa castig si asa cum am mai spus,nu-mi imaginam ce as putea gresi sa nu castig.
De frumos a fost frumos,abia asteptam sa ma vad cu lumea de pe acolo,cu prietenii baristi de prin tara,imi era foarte dor si de competitie si eram foarte curios daca am evoluat de la ultima participare.
As vrea sa-ti povestesc cam ce s-a intamplat pe acolo,dar am ramas dator cu o povestioara,frumoasa de data asta:)

Se intampla cam prin vara,nu stiam inca nici data cand va avea loc competitia,stiam doar ca trebuie sa ma pregatesc,vroiam sa fac o "figura" frumoasa. Povesteam aproape in fiecare zi cu oameni implicati in domeniu asta,oameni de la care am enorm de multe lucruri de invatat,aveam in fiecare zi o intrebare pentru ei si asa am descoperit cativa prajitori noi,din strainatate. Mi-am comandat de mai multe ori cafea de la unul dintre ei,daca stau bine sa ma gandesc chiar am testat ceva cafele,dar asta mi-a placut cel mai mult,era exact ce cautam eu,ce-mi doream pentru competitia asta. Si ma apuc de teste,dar vreau sa iti povestesc ce s-a intamplat cand am facut cupping. Mai aveam o cafea,tot foarte buna si am facut cupping cu astea doua,sa vad daca pot sa imi dau seama de diferente,sa incerc sa imi dau seama cam ce arome dezvolta. Pun apa la fiert,pregatesc cesti,lingurite,pahar cu apa,cronometru,toate cele si ma apuc de treaba la un moment dat ca nu mai aveam nici eu rabdare. Iti spun cu mana pe suflet ca in momentu in care am bagat nasu in cafea si am inchis ochii mi-a zburat mintea in toate directiile,eram intr-un fel de transa,era un spectacol in mintea mea. Nu-mi venea sa cred si nici nu-mi imaginasem niciodata ca o cafea poate sa-mi faca una ca asta:))

Mi-au venit tot felu de idei,sa fac asa,sa fac asa,problema era ca eu nu prea aveam cu ce,am doar un aeropress pe care il iubesc,da parca trebuia sa fac altceva,trebuia sa ies nitel din tipar ca aveam o cafea care merita chestia asta,chiar era speciala...
Am inceput sa citesc diferite lucruri,in special despre metodele de procesare si despre prajire si asa mi-a venit idea sa imi bazez prezentarea pe chimie,pe schimbari,pe imbinari de elemente in special pentru reteta mea semnatura...Nu stiu cum mi-a venit idea sa folosesc apa minerala,da eram obsedat de chestia asta si mai ales de faptul ca impreuna cu un espresso face o reactie care schimba ceva in cafea si cam asta era idea. Ma gandeam sa incerc sa fac brewing cu apa minerala,dar in momentu in care fierbi apa minerala o fac plata si oricum,de ce sa ma complic cand pot sa fac ceva super simplu si bun? Sau cel putin asa credeam eu,ca s-a dovedit a fi altfel,da sa nu stricam povestea cu detalii de astea:P
Cafeaua avea ceva zmeura in ea,tre sa folosesc zmeura,dar nu fresh,dulceata sau mai stiu eu cum,trebuie sa ii modific structura nitel daca vreau sa ma axez pe treaba asta. Da cum?... Nu vrei sa sti cate articole despre cum se deshidrateaza fructele am citit...La un moment dat m-am intrebat daca o sa reusesc vreodata si la timp sa realizez procesu asta.Eh,am avut noroc ca in cautarile mele am gasit un site care vindea asa ceva si mi-a cam usurat munca,dar chiar mi-ar fi placut sa fac eu cu manutele mele toate astea.

Cascara,zmeura deshidratata,1/4 stick vanilie,apa minerala

Elementele astea le-am combinat intr-o infuzie,am facut un ceai din ele sa ma fac mai bine inteles si aici imi doream, teoretic macar daca nu si practic,sa transpun ceea ce am simtit in cafea,iar in momentu cand le combin,ca despre asta e vorba,sa intaresc proprietatiile cafelei.
Chestia interesanta e ca toata treaba asta a pornit de la ce se intampla in timpul procesului de prajire,nu a venit nici o pasarica sa-mi sopteasca nimic:)
Ca si atunci cand faci mancare,sau nu tu daca nu sti:P,altcineva,si simti tot felu de arome,asa si cafeaua dezvolta niste arome cand se prajeste...Buterry,Baked Apples,Caramel,Spicy...In capul meu era mixul perfect,eram atata de entuziastmat ca trebuia sa impartasesc cu cineva chestiile astea,dar nici nu vroiam sa stric "surpriza"...Am cedat la un moment dat presiunii:))
Cineva trebuia sa stie sa-mi spuna parerea,macar asa despre idee daca nu bautura in sine...Aveam emotii ca nu stiam cum o sa reactioneze,e bine,e rau...M-a linistit in doua secunde si mi-a dat si mai multa siguranta si incredere ca o sa am o prezentare super. Multa lume mi-a spus ca am lucrat foarte bine,eu,sincer nu-mi amintesc nimic deci nu pot sa iti povestesc:))

Idea cred ca e simpla,trebuie sa ne schimbam mentalitatea,trebuie sa avem mai multa incredere in noi,nici eu nu am avut,dar am avut noroc de oameni frumosi langa mine,chiar daca nu fizic,dar eu i-am simtit langa mine:)

Gata,va las,eu trebuie sa ma apuc de treaba,am mult de munca si multe de pus la punct si multe cafele de baut:)


Hard Love - Coffee Love

P.S. Asa ca sa ne jucam un pic,cauta si tu un nume pentru bautura asta si promit ca iti prepar cea mai buna cafea care ai baut-o vreodata;) Spor!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu